TUGAS MANDIRI 4 KAMPUS MILENIAL ITBI

NAMA      : BEZARO TAFONAO

KELAS      : MALAM

JURUSAN : SISTEM INFORMASI S1


** BAHASA INGGRIS 2 **




A. ARE THE SENTENE WRITTEN IN ACTIVE OR PASSIVE VOICE

1. Andi is studied in ITB Indonesia

      Answer :  Passive voice


2. They read novels with the horror genre

    Answer :  Active voice 


3. The smartphone was manufactured by China

       Answer : Passive voice 


4. His wallet was fallen

      Answer :  Passive voice 


5. Bimo likes to eat banana

      Answer :  Active voice 




B. REWRITE THE SENTENCE IN ACTIVE VOICE

1. The telephone was invented by Alexander Graham Bell 

Answer : Alexander Graham Bell invented the telephone ( simple past ) 


2. The ring was founded by Agung and sherly

Answer : Agung and sherly found the ring ( past tense ) 


3. Football is played by the boy 

Answer : The boys play football ( present tense) 


4. The exercise is completed by the teacher

Answer : The teacher completes the exercise ( present tense) 


5. The floor is cleaned by Arjuna

Answer : Arjuna cleans the floor




C. MAKE CORRECT PASSIVE PHRASE. MIND THE TENSES IN BRACKETS

1. Noodles / to make ( simple present) 

    Answer : Noodles are made


2. Book / to write ( simple present) 

    Answer : Books were written


3. Volleyball / to play ( simple present) 

     Answer : Volleyball was played


4. English / to speak ( simple present) 

     Answer : English is spoken 


5. Breads / to eat ( simple present) 

     Answer : Breads are eaten 



THATS ALL THANK YOU........... 🙏🙏

Postingan populer dari blog ini

TUGAS MANDIRI 3 KAMPUS MILENIAL ITBI

TUGAS MANDIRI 6 KAMPUS MILENIAL ITBI